Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op! +31 (030) 820 1333

24 november: Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag

24 november: Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag

Zo gek waren ze helemaal niet, die Romeinen. Elke dag bij zonsopgang koos een divisie van hun majestueuze leger een nieuw wachtwoord, dat per kleitablet werd verspreid en dat soldaten moesten gebruiken om zich te identificeren bij het tegenkomen van de wacht – vandaar de term ‘wachtwoord’. Erg hightech was het niet, maar tweeduizend jaar later hebben we het slechter voor elkaar: wie verandert er immers elke dag zijn wachtwoord? Het probleem is dat van mensen niet kan worden verwacht dat ze voor elke website een uniek wachtwoord verzinnen dat ook nog eens aan alle beveiligingseisen voldoet – al zou dat dus eigenlijk wel moeten vandaag de dag. Op deze site leest u hoe het wel kan.

Wachtwoord Bewust is een initiatief van Tweakers en het Openbaar Ministerie met partners Radar en DirectResearch. De website wordt veilig gehost door True. Het project heeft geen winstoogmerk en is belangeloos opgezet in een poging Nederlandse internetters meer bewust te maken van het gevaar van zwakke wachtwoorden en handvatten te bieden om het verbeteren.

Wachtwoordtips

Een goed wachtwoord bedenken is moeilijk. U kunt in ieder geval de volgende vuistregels aanhouden:

  • Gebruik een wachtwoord van minimaal acht tekens.
  • Stel nooit één enkel woord in als uw wachtwoord.
  • Gebruik minimaal één woord en een cijfercombinatie die alleen u kent.
  • Gebruik geen geboortedata, adressen of iets anders dat eenvoudig is te raden.

Bewaar uw wachtwoord zorgvuldig
Schrijf uw wachtwoord niet op een post-it. Het is verleidelijk, maar ook een risico.

Voorkom makkelijk te raden beveiligingsvragen
Kies niet voor beveiligingsvragen (de vragen die u moet beantwoorden bij sommige sites als u uw wachtwoord vergeten bent) waarop andere mensen het antwoord weten.

Wachtwoordzinnen

U kunt er ook voor kiezen om een complete zin als wachtwoord te gebruiken. Deze zin kan eventueel een verwijzing bevatten naar de dienst waar hij bij hoort, zodat hij makkelijker te onthouden is. Omdat de lengte van een wachtwoord grotendeels bepaalt hoe moeilijk het wachtwoord te kraken is, hoeft u bij een wachtwoordzin niet per se leestekens en cijfers te gebruiken. Het mag natuurlijk wel, dat zorgt voor wat extra complexiteit.

Om u een idee te geven van hoe een wachtwoordzin zich tot een wachtwoord verhoudt: een zin van twaalf karakters met enkel kleine letters is moeilijker te kraken dan een wachtwoord van acht karakters met leestekens en cijfers.

Bron: wachtwoordbewust.nl

Dynamics Dossier
Dynamics Dossier B.V. levert complete bedrijfssoftware voor arbodienstverleners gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. In de dossieradministratie worden o.a. verzuim-, re-integratie- en keuringsdossiers efficiënt beheerd. De krachtige workflow-functionaliteit biedt controle over taken, afspraken en documenten. Dynamics Dossier wordt standaard geleverd met een complete financiële administratie, UWV-formulieren, poortwachter-workflow, tijdregistratie en Office 365.

Dynamics Dossier is een betaalbare, veilige en complete oplossing. Te installeren op uw eigen server (in huis of in een private cloud) of beschikbaar als service vanaf de Dynamics Dossier cloud server (private tenant). Toegankelijk via browser, desktop-app, tablet en de smartphone. Speciaal voor arbodienstverleners, bedrijfsartsen, leidinggevenden en medewerkers (persoonlijk gezondheidsdossier).

Voor veer informatie bel: 030 – 8201333 of kijk op www.dynamicsdossier.nl / www.arbo-software.nl

Dynamics Dossier

Services

Bezoekadressen

Marelaan 1 3454 GA Utrecht - De Meern

François HaverSchmidtwei 2 8914 BC Leeuwarden

Tel. +31 (0)30 820 1333

Fax. +31 (0)30 820 1334

Postadres

Postbus 1261 3430 BG Nieuwegein

KvK 58772200

BTW NL853174866B01